MALZEMELER:
1-1.5 kg. hamsi (ayıklayıp, sularının süzdürün.)
1 su bardağı un(isterseniz mısır unu da kullanabilirsiniz)
tuz(unun içine bir miktar koyunuz)
1-2 yemek kşığı sıvıyağ
YAPILIŞI:
Hamsilerin sularını süzdürdükten sonra unlayın.Tavaya(teflon olmalı ki yapışmasın) yağı koyun ve tavanın her yerini yağlayın.Unladığınız hamsilerin fazla unlarını hafif silkeleyerek alın.Tavaya sırt sırta yapıştırarak dizin, kızartın.Arada hafif hafif sallayın.Altı pişince bir tabak yardımı ile ters çevirin, tekrar pişirin.Kızarınca tavadan alın.Afiyetle yiyin.
3 yorum:
Ellerine sağlık nefiis görünüyor. Balığı çok severim, bizde balık haftada 1-2 kez pişirilir.
Ben de balığa bayılrım.Ama en çok fırında ve ızgarada olanına.Bir de bol domates,biber ve soğanlı pilakisine!
Balıksevenleri seviyorum :-)
Bloğunuzu çok beğendim,ilk kez uğradım sanırım...Tatil fotoğraflarınıza bayıldım,sıcacık ve çok samimi..
Allah mutluluğunuzu daim etsin...
Balıklar ise nefis ,ekmeksizde yenmez ama :)
Ellerine sağlık..
Sevgiler..
Yorum Gönder