55 adetlik hazır baklavalık yufka
1/2kg. iri çekilmiş ceviz içi
1 paket eritilmiş katıyağ( veya tereyağ kullanabilirsiniz.Ancak yakmayınız.1 çay bardağı da sıvıyağ ile birlikte eritiniz)
1 çay bardağı sıvıyağ
ŞERBETİ:
1,5 kg.şeker
1 kg.su
1/2 limon suyu
Suyla şekeri eritin ve kaynatın.Kapatmaya yakın limon suyunu dökün.Soğutun.
YAPILIŞI:
4 kat yufkayı tepsiye diziniz.Her dört katta bir ceviz serpiniz.Yufkalar bitince kesme işlemini yapın.(şekline siz karar verebilirsiniz.) Üstüne erimiş yağı eşit şekilde dökünüz.Fırında üstü kızarana dek pişiriniz.Fırından çıkınca 1-2 dakika beklettiğiniz tatlıya soğuk şerbeti eşit miktarda dökünüz.1 gece şerbeti çekmesi için bekleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder