9 Kasım 2008 Pazar

HAMSİ TAVA


MALZEMELER:
1-1.5 kg. hamsi (ayıklayıp, sularının süzdürün.)
1 su bardağı un(isterseniz mısır unu da kullanabilirsiniz)
tuz(unun içine bir miktar koyunuz)
1-2 yemek kşığı sıvıyağ

YAPILIŞI:

Hamsilerin sularını süzdürdükten sonra unlayın.Tavaya(teflon olmalı ki yapışmasın) yağı koyun ve tavanın her yerini yağlayın.Unladığınız hamsilerin fazla unlarını hafif silkeleyerek alın.Tavaya sırt sırta yapıştırarak dizin, kızartın.Arada hafif hafif sallayın.Altı pişince bir tabak yardımı ile ters çevirin, tekrar pişirin.Kızarınca tavadan alın.Afiyetle yiyin.







3 yorum:

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık nefiis görünüyor. Balığı çok severim, bizde balık haftada 1-2 kez pişirilir.

Yemek Aşığı Kybele dedi ki...

Ben de balığa bayılrım.Ama en çok fırında ve ızgarada olanına.Bir de bol domates,biber ve soğanlı pilakisine!
Balıksevenleri seviyorum :-)

pelince dedi ki...

Bloğunuzu çok beğendim,ilk kez uğradım sanırım...Tatil fotoğraflarınıza bayıldım,sıcacık ve çok samimi..
Allah mutluluğunuzu daim etsin...

Balıklar ise nefis ,ekmeksizde yenmez ama :)
Ellerine sağlık..

Sevgiler..