MALZEMELER:
1 kg. rendelenmiş kabak
4-5 diş ezilmiş sarımsak
1,5 bardak yoğurt
1/2 bardak mayonez(isterseniz sadece yoğurt kullanabilirsiniz)
1/2 demet ince kıyılmış dereotu
tuz,karabiber,pulbiber
1/2 bardak dövülmüş ceviz
YAPILIŞI:
Rendelenmiş kabaklar bir tavada yağsız sotelenir ve suyunun çekmesi sağlanır.
Derin bir kaseye konur,soğutulur.İçine sarımsak,yoğurt,mayonez,cevizin yarısı,dereotu,tuz,karabiber konup,harmanlanır.
Servis tabağına alınan salatanı üzerine pulbiber ve kalan ceviz serpilir.
2 yorum:
Yine her zamanki gibi döktürmüşsün arkadaşım.Ellerine sağlıkk:)
Yorum Gönder