4 Kasım 2007 Pazar

CEVİZLİ KABAK SALATASI


MALZEMELER:
1 kg. rendelenmiş kabak
4-5 diş ezilmiş sarımsak
1,5 bardak yoğurt
1/2 bardak mayonez(isterseniz sadece yoğurt kullanabilirsiniz)
1/2 demet ince kıyılmış dereotu
tuz,karabiber,pulbiber
1/2 bardak dövülmüş ceviz
YAPILIŞI:
Rendelenmiş kabaklar bir tavada yağsız sotelenir ve suyunun çekmesi sağlanır.
Derin bir kaseye konur,soğutulur.İçine sarımsak,yoğurt,mayonez,cevizin yarısı,dereotu,tuz,karabiber konup,harmanlanır.
Servis tabağına alınan salatanı üzerine pulbiber ve kalan ceviz serpilir.

2 yorum:

mutfakcini dedi ki...

Yine her zamanki gibi döktürmüşsün arkadaşım.Ellerine sağlıkk:)

mutfakcini dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.