MALZEMELER:
5-6 bardak tavuk(et)suyu (yoksa su ve 1 etsu bulyon)
3,5 çorba kaşığı tarhana
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı yağ(ister sıvı,ister katıyağ)
tuz,karabiber
YAPILIŞI:
Tencereye yağ ile tarhana konur ve kısık ateşte un gibi kavrulur.
Rengi dönünce ocaktan alınır ve soğuması beklenir.Soğuduktan sonra içine suyu yavaş yavaş karıştırarak ilave edilir.Sarımsak rendelenir;tuzu,karabiberi serpilir ve kaynayana dek sürekli altı tutmasın diye karıştırılır.
Kaynamaya başlayınca altı kısılır 5 dakika daha kaynatılır.sonra servis için tabaklara konur.(Dilerseniz, ekmek kızartıp üzerine koyabilirsiniz.Ya da kaşarpeyniri rendeleyebilirsiniz)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder