MALZEMELER:
1 adet karnıbahar
2 adet orta boy soğan
5 diş ezilmiş sarımsak
1 büyük küp şeklinde havuç
1 büyük küp şeklinde patetes
1/2 demet kıyılmış maydanoz
1/2 demet kıyılmış dereotu
2 adet domates rendesi(veya 1 kutu konservesi, ya da 1 kuru domates suyu)
tuz,karabiber
1 tatlı kaşığı toz şeker
YAPILIŞI:
Soğan,sarımsak,havuç,patates bir tencerede kısık ateşte,yağda kavrulur.
Ardından domates ilave edilir,karnıbaharlar eklenir ve diğer malzemeler konularak harmanlanır.
1/2 çay bardağı kadar su konup yavaş yavaş pişirilir.
NOT: Karnıbahar pişerken kokusu evin her yanını sarar.Bunu önlemek iiçin bir-kaç damla sirke dökebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder