31 Ağustos 2009 Pazartesi

FIRINDA SEBZELİ TAVUK


MALZEMELER:
1 kg. tavuk pirzola
1 adet büyük boy patates (isteğinize bağlı küp veya parmak kalınlığında doğrayabilirsiniz.)
2 adet patlıcan (halka şeklinde doğranmış)
2 adet kabak (halka şeklinde doğranmış)
2 adet orta boy soğan (halka doğranmış)
6-7 diş doğranmış sarınsak
3-4 adet orta boy domates (halka doğranmış)
4-5 adet sivribiber (çekirdekleri alınmış ve isteğe bağlı tatlı ya da acı)
zeytinyağ (arzunuza göre kullandığınız bir sıvıyağ)
tuz,karabiber

YAPILIŞI:
Malzemeleri sırasıyla tepsiye dizin ve fırına verin.Etler ve sebzeler pişince servis yapın.

Yanında da el yapımı erişte ile enfes gidiyor.Özellikle yazın sebzelerin taze olması yemeğin lezzetine lezzet katıyor.Hele de Ramazan'da hafif bir akşam yemeği için ideal.


Gelibolu'ya her gittiğimizde Hacer Teyzem ailenin büyüğü olarak muhakkak hepimizi toplar ve teras katında yemek ziyafeti verir.Bu birliktelikler onun için olduğu kadar bizim ve elbette ki benim için de özel ve önemli.Çünkü hayat o kadar hızlı geçiyor ki, sevdiklerinizle geçireceğiniz heran değerli oluyor.Ailemizden, tanıdıklarımızdan, arkadaşlarımızdan,sevdiklerimizden birileri tek tek ayrılıyor bizlerden ve yaşananlar kalıyor anılarda ve kâr olarak elimizde.O yüzden anların ve çevremizdekilerin,onların isteklerinin kıymetini bilmeliyiz, bence.

Hiç yorum yok: