6 Şubat 2009 Cuma

ÇİKOLATALI MUZLU PASTA

DÜN, 5 ŞUBAT, CANIM ŞEHMA HALAM'IN DOĞUM GÜNÜ İDİ. ONA BİR SÜRPRİZ HAZIRLADIM.YUKARIDAKİ PASTAYI YAPTIM, SABAH 11:00'DE ORADAYDIM.APARTMANIN İÇİNDE PASTAYI ÇIKARDIM, MUMLARI YAKTIM,BİR ELİME PASTAYI DİĞER ELİME FOTOĞRAF MAKİNESİNİ ALDIM VE KAPIYI ÇALDIM. KAPI AÇILIR AÇILMAZ "MUTLU YILLAR HALACIĞIM!" DEDİM. BU MUTLU ANI SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM:






HALAMLA OLMAK, ONUNLA KONUŞMAK, ANILARINI DİNLEMEK BENİ ÖZEL HİSSETTİRİYOR.İYİ Kİ DOĞDUN HALACIĞIM!





MALZEMELER:
Kakaolu kek (tarifime uygun bir kek yaptım ve kalıptan çıkarınca, iple ikiye kestim.Alt kısmını servis tabağına aldım.Diğer kısmını da kullanmak üzere başka bir yere aldım.)İstenirse hazır kek de olabilir.
2 adet muzu ince ince dilimlenmiş muz
1 bardak ılık süt
2 tatlı kaşığı sıcak çikolata tozu
1 tatlı kaşığı kakao
1 adet sütlü çikolata(blendırda parçalanmış)



KAKO SOSU:Malzemeler:
½ su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı süt
1 paket vanilya


Tüm malzeme karıştırılır, koyu bir kıvam alana kadar pişirilir.Pişince mikserle soğutulur.



YAPILIŞI:

1 bardak ılık süt içinde kakao ile sıcak çikolata tozu eritilir.Kekin alt tabanı yarım bardak bu karışımla ıslatılır.Soğuyan kakaolu sosun yarısı kekin üzerine eşit şekilde yayılır ve üzerine muzları dizilir.Kekin diğer yarısı üzerine konur.Üst kısmı da kalan yarım bardak sıvı karışımla ıslatılır.Üzerine kalan sos yayılır.En son parçalanmış çikolata serpilir.









Hiç yorum yok: