
1/2 kg. yaprak
3 su bardağı pirinç
1 bardak sıvıyağ
1/2 demet ince kıyılmış taze soğan
1/2 demet ince kıyılmış taze sarımsak
1/4 demet ince kıyılmış taze nane
1 adet domates rendesi
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı dolma baharı
1 çay kaşığı karabiber
tuz4,5 bardak su
2 adet dilimlenmiş limon
NOT:pirinç ve diğer malzemeler çiğ kullanılıyor.
YAPILIŞI:
Yaprakları salamuranın tuzundan arındırmak için ılık suyla yıkayınız.Ev yapımı yaprak da kullanabilirsiniz. Diğer malzemeleri derin bir kapta iyice karıştırınız.Sonra yaprakları sarın.Her katmanda limon dilimlerini aralara koyun.Tencereye dizin.Suyu ekleyin.Kaynamaya başlayınca tencereyi ocağın küçük olan gözüne alın.Üstteki sarmalar da pişince(bir çatal yardımı ile bakabilirsiniz) ocağı kapatın.Soğuyunca servis yapın.
NOT: Bu sarma aslında yazın yapılır.Özellikle limonların yerine çok ekşi olan Papaz Erikler'i kullanılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder