19 Aralık 2008 Cuma

VİŞNE SOSLU ISLAK KEK

MALZEMELER:
3 bardak elenmiş un(ben keklerde kepekli un kullanmayı tercih ediyorum)
1/2 bardak sıvıyağ
1 bardak yoğurt(oda sıcaklığında)
3 adet yumurta(oda sıcaklığında)
1 bardak toz şeker
1 çay bardağı vişne reçeli suyu
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 portakalın kabuğunun rendesi
1/2 çay bardağı hindistan cevizi
pudra şekeri

YAPILIŞI:
Yumurta ile şekeri iyice çırpın(şeker eriyene, yumurta köpük olana dek) İçine sıvıyağ,yoğurt ekleyin.Sonra portakal kabuğunu, hindistan cevizini ilave edin.Onları da çırpın.Bir ince eleğe(tel süzgeç daha iyi) unu koyun ve içine kabartma tozu ile vanilyayı ekleyin.Diğer harcın içine eleyin ve çırpın.Kalıbı yağlayın ve içine kek hamurunu dökün.Önceden ısıtılmış fırında (160 derecede) pişirin.Kek pişince ılındığında fırça yardımı ile şurubu kekin sadece kabuk kısmına sürün.Fazla sürerseniz içine işler.Burada amaç; kabuğunda ayrı aroma,içinde ayrı aroma ve tat oluşturmak.Soğuduktan sonra ve şurup çekince üstüne çay süzgeci ile pudra şekeri serpin.






Hiç yorum yok: