19 Aralık 2008 Cuma

KEKİKLİ,TAZE SARIMSAKLI HAMSİ BUĞLAMA

MALZEMELER(2 KİŞİLİK):
1 kg. ayıklanmış,yıkanmış ve suyu süzülmüş hamsi
2 büyük boy kuru soğan(halka şeklinde doğranmış)
1 demet çok ince doğranmış taze sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
karabiber,tuz
1 çorba kaşığı sıvıyağ

YAPILIŞI:
Tavaya sıvıyağı koyup, iyice yayın.Halka soğanları dizin ve sarımsağın yarısını soğanların üstüne serpin.Balıkları dizin.Balığın üzerine kalan sarımsakları,tuzu, karabiberi,kekiği eşit şekilde serpin ve önce harlı sonra kısık ateşte pişirin.
NOT:Eğer hep harlı ateşte pişerse balıklar yanar.



Hiç yorum yok: