4 Kasım 2008 Salı

LORLU SU BÖREĞİ



MALZEMELER:
6 yufka
1 lt.süt
1,5 bardak sıvıyağ
5 adet yumurta
1kg.lor (tuzsuz olanı tercih ettim)

YAPILIŞI:
Yumurtalar derin bir kapta iyice çırpılır.Süt ve sıvıyağ eklenip, onlarla da çırpılır.İlk yufka tepsiye konur,fazlası tepsiden aşağı sarkıtılır.Yufkalar dörde bölünür ve sıvı malzeme,yufka sıra ile tepsiye döşenir.3. yufkadan sonra ortaya lor eşit şekilde yayılır.Tekrar yufka,sıvı malzeme sırasıyla döşenir.Son yufkadan sonra dışarıda olan yufka kıvrılarak kapatılır ve en üste sıvı malzeme dökülür.Kızgın fırında üstü kızarana dek(200 derecede) pişirilir.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

arkadaşım lorlu böreklere bayılırım,ellerine sağlık bu börekte çok güzel olmuş laf aramızda kokusu taaa bana kadar geldi,aaaa yoksa bu koku benim fırındaki börektenmi geliyo hay allah :)) neyse senin börek de çok güzel.ayy yine çenem düştü bi türlü kısa yazmayı beceremiyorum.sevgiyle kal canikom