2 Kasım 2008 Pazar

FIRINDA LORLU MANTAR DOLMASI




MALZEMELER:

1 Paket kestane mantarı(marketlerde üstü kahverengi olan mantarları kullandım.Daha lezzetli ve kokusu da daha belirgin.Ancak kültür mantarı da kullanılabilir)


1 adet küp doğaranmış soğan

3 diş ezilmiş sarımsak

250-300gr. tuzsuz lor

4-5 dal ince kıyılmış dereotu

4-5 dal ince kıyılmış maydanoz

tuz,karabiber

Sıvıyağ


YAPILIŞI:

Mantarlar ayıklanır sudan geçirilir.(ben suya sokmadım.Çünkü mantarlar çok çabuk su çekiyorlar.Aldığımda temiz olduklarından hafif nemli bir bezle sildim)

Temizlenen mantarlar hafif yağlanmış tepsiye dizilir.Bir tencereye yağ ve soğanlar konur.Soğanlar pembeleşince sarımsak eklenir.Ilınmaya bırakılır.Ilınınca lor,tuz,karabiber,maydanoz,dereotu eklenir ve iyice harmanlanır.Bu karışım mantarların içine doldurulur.Fırına verilir.160 derece fırında lorların üstü kızarana dek pişirilir.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Mmmmm süper görünüyo.İlk fırsatta deniicem.Eline sağlık :)

Yemek Aşığı Kybele dedi ki...

Görüntü kadar lezzet de müthişş! Kesinlikle denemelisin.

Yemek Aşığı Kybele dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.