2 Kasım 2008 Pazar

SOĞAN ÇORBASI


MALZEMELER:
2 adet büyük soğan(rendelenmiş)
1/2 yemek kaşığı domates salçası
1 adet domates rendesi
1 yemek kaşığı un(önceden tencerede yağsız kavrulur ve soğuması için ayrı bir kaba alınır.Soğuduğunda 1 bardak soğuk suda eritilir)
1 tatlı kaşığı nane
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
tuz
5bardak tavuksuyu
1 bardak su
Sıvıyağ
Şehriye( arpa kullanılırsa tavuksuyu eklenince konur ve çoba içinde pişirilir.Tel şehriye kullanılırsa çorba piçince konur ve karıştırılır)

YAPILIŞI:
Tencerede sıvıyağ ile soğan kavrulur.Salça eklenip, kokusu gidene dek karıştırılır ve domates rendesi eklenir.Domates suyunu çekince unlu su ile tavuksuyu ve şehriye,baharat ile tuz eklenir.Sürekli karıştırılırKaynamaya başlayınca altı kısılır,kaynamaya bırakılır.Şehriyeler pişip, çorba koyu kıvam alınca ocak kapatılır.

Hiç yorum yok: