MALZEMELER:
2 kg. kabak
1 kg.şeker
1,5 bardak ceviziçi
YAPILIŞI:
Kabakları dilimleyip, kabuklarını soyun ve 2 parmak kalınlığında doğrayın.Kabakların kabuk kısmını dibe gelecek şekilde tencereye dizin.Üzerine şekeri dökün 1-2 saat dinlendirin.Bu bekleme esnasında suyunu salacaktır.Sonra ocakta harlı ateşte pişirmeye başlayın.Köpük çıkardığında tahta bir kaşıkla köpüğünü alın.Şeffaflaşınca altını kısın ve şerbetinden tırnağınızın üzerine bir damla damlatın(ancak dikkat edin kendinizi yakmayın) Eğer şerbet dağılmıyorsa kıvamı tutmuş demektir.Altını kapatın.Soğumaya bırakın.Eğer sıcakken almaya kalkarsanız kabaklar parçalanacaktır.Soğuduğunda cam bir kaba alıp, üzerine ceviz serpin.Ceviziniz yoksa hindistancevizi de kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder