MALZEMELER:
1lt süt
8 kaşık şeker
10 kaşık irmik
1 adet portakalın kabuğu
1 vanilya
1 ader portakalın kabuğu
1 çay kaşığı tuz
Bocam kap(yuvarlak, kare veya dikdörtgen olabilir.İçini iyice su ile ıslatıp, suyunu süzün)
SOSU:
2,5 bardak süt
1 paket çikolata sosu(önceden pişirip, çırparak soğutun)
YAPILIŞI:
Süt,şeker, irmik,portakal kabuğu,tuz karıştırılarak pişirilir.Koyulaşınca altını kapatmadan önce vanilya konur ve ıslatılmış borcama sıcak sıcak dökülür.Soğuduktan sonra buzdolabında en az 2-3 saat bekletilipo,sos ile servis yapılır.Dondurma veya meyveli soslar ile de ikram edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder