6 Aralık 2007 Perşembe

SÜTLÜ İRMİK TATLISI








MALZEMELER:

1lt süt

8 kaşık şeker

10 kaşık irmik

1 adet portakalın kabuğu

1 vanilya

1 ader portakalın kabuğu

1 çay kaşığı tuz

Bocam kap(yuvarlak, kare veya dikdörtgen olabilir.İçini iyice su ile ıslatıp, suyunu süzün)


SOSU:

2,5 bardak süt

1 paket çikolata sosu(önceden pişirip, çırparak soğutun)


YAPILIŞI:

Süt,şeker, irmik,portakal kabuğu,tuz karıştırılarak pişirilir.Koyulaşınca altını kapatmadan önce vanilya konur ve ıslatılmış borcama sıcak sıcak dökülür.Soğuduktan sonra buzdolabında en az 2-3 saat bekletilipo,sos ile servis yapılır.Dondurma veya meyveli soslar ile de ikram edebilirsiniz.






Hiç yorum yok: