6 Aralık 2007 Perşembe

FIRINDA SOSLU KARNABAHAR

MALZEMELER:
1 adet karnabahar
1 adet yumurta
1 bardak süt
1 yemek kaşığı tepeleme un
3 diş sarımsak
Bir miktar muskat rendesi(2 tatlı kaşığı hindistan cevizi)
2 çorba kaşığı sirke
1/2 çay bardağı su
tuz,karabiber,pul biber

YAPILIŞI:
Karnabahar ayıklanıp, yıkanır.Bir çelik tencereye sapları yukarı gelecek şekilde dizilir. 1/2 çay bardağı su konulup, sirke dökülüp hafif haşlanır.Haşlandıktan sonra soğutulur.Derin bir kapta süt,yumurta,un,h.cevizi,ezilmiş sarımsak çırpılı.Bir borcamın zemini yağlanır.Karnabaharlar çırpılmış harca bulanıp, sapları aşağı gelecek şekilde dizilir.Üzerine kalan harç dökülür ve en üsta tuz,karabiber,pulbiber serpilip,200 derece fırında harcı çekip, üstü hafif kızarana dek pişirilir.Ilıkken servis yapılır.Dilerseniz üstüne sarımsaklı yoğurt dökebilirsiniz.

Hiç yorum yok: