6 Aralık 2007 Perşembe

ORALETLİ KEK















MALZEMELER:
3 yumurta
2 bardak şeker
1/2 bardak süt
1/2 bardak yağ(veya 2 yemek kaşığı becel)
3 bardak un
2 adet portakal kabuğu
2 portakal suyu
1 bardak kuşüzümü(sıcaksuda bekletilip, şişirilsin ve süzüp unlayın ki dibe çökmesin)
1/2 bardaktan 1 parmak fazla sıcak su
1 tatlı kaşığı portakallı oralet
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

YAPILIŞI:
Önce sıcak suda oralet eritilip, soğuması sağlanır.Derin bir kapta şekerle yumurta 5 dakika çırpılır.Sırayla portakal kabuğu,yağ,süt ve un eklenir.Kabartma tozu ve vanilya da ilave edilir.Karışımın yarısı kalıba dökülür,yarısına kuşüzümü eklenir,karıştırılır ve kalıba dökülür.170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.Bu arada soğumuş oralete 2portakalın suyu eklenir ve karıştırılır.Pişince sıcakken portakallı oralet karışımı kaşık kaşık üstüne her yerine eşit şekilde dökülür.

Hiç yorum yok: