8 Kasım 2007 Perşembe

SÜTLÜ HAVUÇ ÇORBASI


MALZEMELER:
1 adet büyük havuç
3 diş ezilmiş sarımsak
4 bardak su
1 bardak süt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI:
Sıvıyağ tencereye konur ve kızdırılır.İçine sarımsak konur ve hafif sotelenir.Havuç rendelenip içine eklenip,beraber havuçlar suyunu çekip,yumuşayana dek kavrulur.İçine 4 bardak su,tuz ve karabiber eklenir.Kaynatılır.Kaynayınca 1 bardak ayrılır ve ılınmaya bırakılır.Ilınan karışıma süt eklenir ve tecereye alıştıra alıştıra sütlü karışım eklenir.5dakika daha kaynatılır ve kapatılıp servis yapılır.Servis yapılınca üzerine nane serpilir.Şifa olsun :-)

Hiç yorum yok: