MALZEMELER:
1/2 kg.kıyma
1/4 demet maydanoz
1 adet rendelenmiş soğan
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
3-4 dilim ufalanmış ekmek içi
1 adet yumurta
1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı biber salçası(olmasa da olur)
1 tatlı kaşığından biraz az köfte baharı
YAPILIŞI:
Rendelenmiş soğan ayrı bir yerde kısık ateşte,suyunu çekene dek yağsız bir şekilde sotelenir.Soğutulduktan sonra soğanla birlikte tüm malzemeler yoğrulur ve yarım saat dinlendirilir.Tekrar yoğrulup yuvarlak şekiller verilir.Üstleri hafif bastırılır ki pişirilirken içleri de kabararak pişsin.
Hazırlanan köfteler kızdırılmış tavada orta ateşte altı,üstü kızarana dek pişirilir ve tavadan alınır alınmaz üstlerine kare şeklinde kaşar peynirleri konur ve servis yapılır.
NOT: Soğanı yağsız soteler ve suyunu çektirirseniz köfteniz hem daha lezzetli olur ; hem de çiğ soğan kokmaz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder