9 Kasım 2007 Cuma

PASTIRMALI BİFTEK


MALZEMELER:
6 adet dana büftek(marine edilmişi tercih edin)
3 adet pastırma
1 adet iri soğan
10 adet ezilmiş sarımsak
tuz,karabiber,kekik
6 adet kürdan
3 yemek kaşığı sıvıyağ(zeytinyağ da olabilir)
YAPILIŞI:
3 adet büfteği düz bir zemine koyunuz.Ezilmiş sarımsakları büfteklerin üzerine sürüp,ardından tuz,karabiber,kekik dökün.Herbirinin üzerine birer adet pastırma koyup,üstlerine diğer büftekleri yerleştirin.Altlarından ve üstlerinden kürdanlayın ki, pişirirken açılmasınlar.
Bir tavaya yağı koyun, küp veya yarımay şeklinde doğradığın, soğanları ekleyip,soteleyin.Soğanlar pembeleşince etleri koyun.Sürekli altüst çevirerek pişirin.Etler yumuşayınca tavadan alıp servis yapın.(Eğer yumuşamazlarsa azar azar sıcak su ilave ediniz)
AFİYETLER OLSUN :-)
NOT: Etleri aldığınız yerde eğer etler marinelenmemişse,siz zeytinyağı ve süt,kekik ile bir karışım hazırlayınız ve bir gece bu karışımda yatıtıp, bekletiniz.Etler böylece yumuşayacak ve kısa sürede pişecektir.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Vallahi parmaklarınızı yersiniz. Ben bu şahsın kocasıyım ve fotoğraftaki bifteği ben yedim. Bayanlar bu biftek sayesinde kocanıza istediğinizi yaptırabilirsiniz. Bir numara... Deneyin :-)

Yemek Aşığı Kybele dedi ki...

Canım goncacığım, boşuna dememişler:'ERKEKLERİN KALBİNE GİDEN YOL;MİDESİNDEN GEÇER'diye :-)
Bu arada bir araba ve küçük,şirin bir kasabada iki katlı,kocaman bahçesi olan ,doğayla başbaşa olabileceğimiz bir ev istiyorum senden.Eee,ne dilersem yapacağın konusunda yukarıdaki yazınla sobelendin:-)

Adsız dedi ki...

ona biftek derler.ama olsun her ikisini de yerim ben