19 Kasım 2007 Pazartesi

PASTIRMALI YUMURTA









MALZEMELER:


4 adet yumurta

4 dilim pastırma

5 yemek kaşığı süt

1 yemek kaşığı sıvıyağ(isterseniz tereyağ kullanın)

karabiber,tuz,pulbiber



YAPILIŞI:

Yumurtayı iyice çırpın ve içine sütü ilave edip, tekrar çırpın.Bir tavasa yağı kızdırın ve pastırmaları kızartın.Üzerine yumurtayı dökün,kısık ateşte pişirin.Piştikten sonra üzerine tuz ve biberleri serpin.



ÖZELLİKLE PAZAR GÜNLERİ, KAHVALTI KEYFİMİZİN VAZGEÇİLMEZ KLASİĞİDİR YUMURTA.YUMURTA YAPMA KONUSUNDA UZMAN OLAN EŞİMİN EN BÜYÜK KEYFİDİR PAZAR KAHVALTISININ GÖZDESİ OLAN BU LEZZET :-)

Hiç yorum yok: