MALZEMELER:
3 adet yumurta
2 bardak şeker
1 bardak süt(veya yoğurt)
1/2 bardak sıvıyağ
1 adet limon kabuğu rendesi
1/2 hindistancevizi
3 bardak un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
YAPILIŞI:
Şeker ile yumurta köpük olana dek 5 dakika çırpılır.Sırayla yağ,süt,limon kabuğu,hindistancevizi konur.En son unun içine kabartma tozu konur ve un elenerek karışıma katılır ve çırpılır.Önceden yağlanmış kek kalıbına dökülür ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dakika pişirilir.
NOT: İsterseniz içine meyve parçaları,kuru üzüm,damla çukulata koyabilirsiniz.Ancak bu malzemeleri koymadan önce kek hamurunun yarısını kalıba dökün ve diğer yarısına bu malzemeleri koyup, çırpın ve üste dökün.Çünkü malzemeler ağırlık yapıp dibe çöküp,kekin altının çabuk yanmasına sebep olabiliyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder