19 Kasım 2007 Pazartesi

HAVUÇLU,BİBERLİ BULGUR PİLAVI




MALZEMELER:
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet orta boy soğan(küçük kıyılmış)
1 adet yeşil, bir adet kırmızı etli biber(küp küp doğranmış)
1 adet iri havuç(küp küp doğranmış)
4 diş ezilmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
4 yemek kaşığı sıvıyağ(2 kaşığını tereyağı olarak koyabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı kuru nane
tuz,karabiber
3 bardak sıcak su
YAPILIŞI:
Bulguru soğuk su ile güzelce yıkayınız.
Pilav tenceresinde soğanları, biberleri, havuçları ve sarımsakları yağda soteleyin.Yumuşayınca tuz,karabiber,nane ekleyin ve bulgurları ilave edin.Üstüne 3 bardak sıcak suyu koyun iyice karıştırın.Kısık ateşte yavaş yavaş suyunu çektirin.Suyunu çekince altını kapatın ve 15 dakika sonra karıştırın.
NOT: İsterseniz ve varsa sıcak su yerine tavuksuyu kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok: