1 kg. barbunya
2 adet orta boy soğan,
2 adet orta boy havuç(küçük küçük doğranmış)
3-4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet rendelenmiş domates
tuz, karabiber
YAPILIŞI:
Barbunyaları ayıklayıp, yıkayın.(Ben yazdan barbunyalarımı temizleyip, buzdolabımın derin dondurucusuna koyuyorum ve kullanacağım zaman üstlerine kaynar su döküp, öyle haşlıyorum)Bir tencereye koyup, siyah suyu çıkana dek kaynatın.Başka bir tencerede soğanı, havucu ve sarımsakları soteleyin.domatesi koyun.Ardından haşladığınız barbunyaları ekleyin.Üstüne tuz, karabiber ve şekeri ilave edin.Üstüne çıkacak kadar ılık su koyup, kaynayana dek yüksek ateşte ,sonra da kısık ateşte tıkır tıkır pişirin.Eğer henüz pişmemiş, ancak suyunu çekmişse; bir cezvede suyu kaynatıp, azar azar ilave edin.Soğuk olarak servis yapın.Servisten önce de maydanoz ile süsleyin.SEVGİLİ ANNECİĞİM HER ZAMAN ŞUNU DER:
'KADIN YEMEK YAPARKEN, YEMEKLE BİRLİKTE PİŞMELİ Kİ, O YEMEK YEMEK OLSUN'
1 yorum:
mmmmmm..yine birbirinden lezzetli yemekler..ellerine sağlık canımm..ve..Ayşe teyzem ne söylüyosa doğrudur:)
Yorum Gönder