23 Ekim 2007 Salı

YALANCI PANCAR TURŞUSU


MALZEMELER:
1 demet pancar
5 diş sarmısak
sirke(damak zevkinize bağlı olarak miktarı ayarlayabilirsiniz)
tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
YAPILIŞI:
Pancarlar sapları kesilerek iyice yıkanır.(saplarını da kullanabilirsiniz)
Tencereye bütün olarak koyup üzerini 4 parmak kadar örtecek şekilde su koyunuz(ben düdüklü tencerede pişirmeyi tercih ediyorum;hem çabuk pişiyor,hem de vitamini gitmiyor)ve pişiriniz.
Piştikten sonra, ılınınca pancarları çıkarıp, üstündeki ince zarı alınız.(zaten eliniz değer değmez kabukları kendiliğinden çıkacaktır)
Kabukları soyulmuş pancarları küp küp kesip tekrar suyun içine atınız.
Suyun içine şekeri, tuzu, sirkeyi ve ezilmiş sarımsağı ilave edip bir gece dolapta ağzı kapalı olarak bekletiniz.(Böylece tüm malzemeyi içine iyice çekecektir.)
KIŞA GİRERKEN DİRENÇ SAĞLAMASI DİLEĞİYLE,AFİYET OLSUN EFENDİM:-)
1

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Teşekkür ederim.Çok güzel oluyor.Yemeye doyamıyor insan