22 Ekim 2007 Pazartesi

MISIRLI TERE SALATASI



MALZEMELER.

1demet elle parçalanmış tere

1/2 kutu konserve mısır

1 limon suyu

1 tatlı kaşığı nane

1 tatlı kaşığı sirke




YAPILIŞI:

Tereler parçalandıktan sonra servis tabağına alınır,üzerine mısırlar serpiştirilir.

Ayrı yerde Limon suyu, nane, sirke çırpılır ve salatanın üstüne gezdirilir.

NOT: Fark ettiyseniz yeşillikleri hep 'Elle parçalayın' diye yazıyor ve 'Soslarını başka yerde çırpın'diye ekliyorum.Bunda iki amaç var:

1-) Yeşilliklere bıçak vurduğunuz zaman vitaminini yitiriyor.Bu yüzden ellerinizi kullanın.

2-) Sos ayrı bir yerde çırpılınca tüm sıvılar birbirine karışıyor ve salataya daha farklı bir tat veriyor.Üstüne döktüğünüzde hepsi farklı şekilde ayrışıp, salataya dağılıyor.









Hiç yorum yok: