
MALZEMELER:
1 adet halka şeklinde doğranmış kırmızı turp
1 adet halka şeklinde doğranmış siyah turp
1 adet halka şeklinde doğranmış kurusoğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet kıvırcık salata veya marul
1 dal kereviz yaprağı
1/4 demet dereotu
1/2 limon suyu,1 yemek kaşığı elma veya üzüm sirkesi,1 yemek kaşığı zeytinyağı,1 tatlıkaşığı hardal,tuz
YAPILIŞI:
Marul,maydanoz,dereotu,kereviz yaprağı elle koparılır.
Servis tabağına konur,üzerine soğan halkalı serpiştirlir.Etrafına bir kırmızı turp, bir siyah turp halkaları dizilir.
Derin küçük bir kapta limon suyu, sirke, hardal,tuz,yağ çırpılır.Salatanın üstüne gezdirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder