
MALZEMELER:
4 adet çırpılmış yumurta
5 uzun dilim inek peyniri
1/2 çaybardağı süt
tuz,karabiber
tereyağı veya 3-4 yemekkaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI:
Yumurtalar derin bir kapta iyice çırpılır ve içine süt eklenip,yine çırpılır.
Tava yağlanır,yağ kızdırırlır.Üzerine yumurta dökülür.Üstüne tuz, karabiber ekilir.
Altı pişen yumurta ters çevrilir ve tersi e pişince ikiye ayrılır. Yarım ay şeklindeki yumurtalardan birinin üstüne peynir dilimleri dizilir ve diğer yarım yumurta ile üstü- kapatılır ve kısık ateşte içndeki peynirler eriyinceye dek beklenir.
Pişince tabağa alınır ve kırmızı, yeşil biber ve yine aynı peynir küpleri ile servis yapılır.
İYİ PAZAR KEYİFLERİ:-)
NOT: Bu omlette inek peyniri kullanmamın amacı hem koyun peynirine nazaran daha az yağlı oluşu, hem de ısı karşısında daha çabuk ve yoğun erimesidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder