
MALZEMELER:
1/2 kg. kıyma
1/2 demet maydanoz
1/4 demet dereotu
1 adet yumurta
1/2 tatlı kaşığı biber salçası
1/2 tatlı kaşığı domates salçası
4-5 dilimufalanmış bayat ekmek
1 adet irice rendelenmiş soğan
6 iri diş sarımsak
karabiber, kimyon,toz (acı veya tatlı)kırmızı
biber
pul biber(acı veya tatlı)
4 adet orta boy halka şeklinde doğranmış patates
1 kutu doğranmış konserve domates
YAPILIŞI:
Derin bir kaba kıyma konur ,üzerine soğan rendenin ince tarafıyla rendelenir.Üstüne yumurta kırılır.Sarımsaklar iri iri doğranır.Maydanoz ve dereotu incecik kıyılır ve kıymaya eklenir.Diğer malzemeler de ilave edilerek, karışım iyice yoğrulur.İsteğe bağlı şekil verilerek bir tavada hafifçe kızartılır.
Başka bir teflon tava hafif sıvıyağ ile yağlanır ve halka şeklinde patatesler doğranır.Üzerlerine köfteler dizilir.En üste ise domates konservesi dökülür.Önce harlı, sonra kısık ateşte pişirilir.
Sarımsakların ağzınıza iri iri gelmesinden hoşlanmıyorsanız;ezerek de ilave edebilirsiniz.Ancak bu köftenin özelliği, sarımsakların iri olmasıdır.
2 yorum:
harikaaaa olmuş.
çok beğendim.
Yorum Gönder