22 Ekim 2007 Pazartesi

KEREVİZ ÇORBASI


KEREVİZ ÇORBASI:
2Adet kereviz
1 Adet büyük soğan
1 Adet havuç
1 Adet patates
3 diş sarmısak
2 yemek kaşığı kavrulmuş un
5-6 bardak et suyu( veya bulyon)
1Adet limon suyu
1/4 demet dereotu,tuz,karabiber,nane,kekik
YAPILIŞI:
Kerevizler dörde bölünür, limon suyu sıkılmış etsuyuna atılır.Havuçlar,patatesler,soğan,sarımsaklar,kıyılmış dereotu eklenir.
Ayrı bir sahanda un yağsız kavrulur ve soğutulur. 2kepçe etsuyu eklenip, malzemelerin olduğu tencereye ilave edilir.İçine baharatları eklenip, düdüklü tencerede kısık ateşte 20'-30' (dakika) pişirilir.Düdüklünün havası çıkınca açılır ve blenderdan geçirilip,servis yapılır.
NotÇocukluğumda ve gençliğimde kerevizden nefret ederdim.Daha doğrusu kokusundan. Ne zaman ki evlendim ve sevgili goncacığımın(eşim) yemek ayrımı yapmadan iştahlı bir şekilde yaptığım yemekleri yediğini gördüm; 'Bu çorbayı da deneyim' dedim.Goncam öyle çok sevdi ki bu çorbayı, iştahlı yemesi karşısında 'Ben niye sevmem ki, bu sebzeyi'dedim.O gün bugün bayılarak yiyoru(m)z.
DİLERİM SİZ DE SEVERSİNİZ.

Hiç yorum yok: