

MALZEMELER:
1 kg. kabak (küçük ve taze olanları seçerseniz daha iyi)
1 adet soğan
1 adet domates
4 adet sivribiber
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biberiye
tuz, karabiber(isteğe bağlı acı ya da tatlı pul biber)
sıvıyağ
YAPILIŞI:
Kabakları kabuklarını soymadan iyice yıkayın.
Soğanları küp;sivri biberleri ince doğrayın,yağda soteleyin.Kabuğu soyulmuş, kalın dilimlenmiş domatesleri ekleyin.Sarımsakları küçük küçük içine doğrayın.
Domatesler suyunu çekince, iki başını kestiğiniz kabakları iki parmak kalınlığında doğrayıp, tencerenin içine atın.Tuzu, karabiberi, biberiyeyi ekleyip,iyice kabakları harmanlayın.Tencerenin altını iyice açın.Kabaklar suyunu salınca ocağı en kısığa getirin ve kabakların yavaş yavaş pişmesini sağlayın.
Ağır ateşte pişen kabakları yemeğe doyamayacaksınız :-)
1 kg. kabak (küçük ve taze olanları seçerseniz daha iyi)
1 adet soğan
1 adet domates
4 adet sivribiber
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biberiye
tuz, karabiber(isteğe bağlı acı ya da tatlı pul biber)
sıvıyağ
YAPILIŞI:
Kabakları kabuklarını soymadan iyice yıkayın.
Soğanları küp;sivri biberleri ince doğrayın,yağda soteleyin.Kabuğu soyulmuş, kalın dilimlenmiş domatesleri ekleyin.Sarımsakları küçük küçük içine doğrayın.
Domatesler suyunu çekince, iki başını kestiğiniz kabakları iki parmak kalınlığında doğrayıp, tencerenin içine atın.Tuzu, karabiberi, biberiyeyi ekleyip,iyice kabakları harmanlayın.Tencerenin altını iyice açın.Kabaklar suyunu salınca ocağı en kısığa getirin ve kabakların yavaş yavaş pişmesini sağlayın.
Ağır ateşte pişen kabakları yemeğe doyamayacaksınız :-)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder