
MALZEMELER:
1 kg iyi yıkanmış ıspanak
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 kutu konserve mısır
2 adet orta boy etli kırmızı biber
1 çay bardağı arpa şehriye
4 kaşık sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz şeker,tuz,karabiber
YAPILIŞI:
Soğanlar,ezilmiş sarımsaklar, kırmızı biberler sıvıyağda tencerede sotelenir.İçine ıspanak konur ve üzerine baharatlarla toz şeker eklenir,karıştırılır.Suyunu salan ıspanağın içine arpa şehriyesi ve mısır ilave edilir,altı kısılıp ağır ateşte pişirilir.Derin bir kaba(cam olursa görüntüsü daha iyi olur)konup servis yapılır.İsterseniz üzerine sarımsaklı yoğurt koyabilirsiniz.
Ben bu yemeği uydurdum ve tadı harika oldu.Aslında pirinç koymam gerekirken 'Neden arpa şehriyesi olmasın ki' dedim.İyi ki de demişim :-)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder