22 Ekim 2007 Pazartesi

FIRINDA DOMATES SOSLU PALAMUT


MALZEMELER:
2 adet palamut
2 ortaboy soğan
5 diş sarımsak
4-5 yemekkaşığı sıvıyağ(veya tereyağı)
1 kutu konserve domates
1 küçük karton domates suyu
tuz,karabiber,kekik
YAPILIŞI:
Balıklar temizlenir ve yuvarlak doğranır(kanlı kısımları temizlenir)
Bir tavada soğanlar yağda sotelenir.İçine sarımsaklar çentilir ve domates konservesi ile suyu eklenir.En son tuzu, karabiberi, kekiği eklenir ve altı kapatılır.
Fırın tepsisine dizilen balıkların üzerine bu sos dökülür ve önceden ısıtılmış fırında yarımsaat pişirilir.
NOT: Yanında bu sefer rendelenmiş turp ile havuçlu salatası servisi yapınız.

Hiç yorum yok: