MALZEMELER:
Ana Malzeme:
5 yufka
4 kaşık yoğurt
çörotu
İç Malzemesi:
1kutu bezelye
3-4 iri küp şeklinde doğranmış havuç
2 tane büyük, küp şeklinde doğranmış patates
2 büyük soğan(ince kıyılmış)
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kekik
tuz, karabiber
1 su bardağı su
1 su bardağı yağ
Yapılışı:
Bir tencereye biraz sıvıyağ konulur ve soğanlar bu yağda pembeleşene dek kavrulur.Ardından sarımsaklar küçük küçük çentilip, soğanlara havuçlarla birlikta ilave edilir.Havuçlar yumuşamaya yakınken patetesler eklenir.Sık sık karştırılıp, patateslerin nişastasının tencereye yapışması önlenir.Tüm malzeme yumuşayınca bezelyeler, tuz, karabiber ve kekik ilave edilir.Tencerenin altı kapatılıp, soğuması sağlanır.
Küçük bir kapta yoğur boza kıvamına gelene dek çırpılır.
Derin bir kapta su ile yağ mikserle çırpılıp, krem haline getirilir.
Böreğin pişirileceği tepsi yağlanır. Bir yufka bütün olarak yayılır.Diğer yufkalar dörde bölünür ve krem haline getirilmiş su-yağ karışımı yufkaların serildiği her kata iyice sürülür.Orta katına iç malzeme döşenir.En son kat da döşenir.Boza kıvamındaki yoğurt heryere yayılır ve en üste de çörotu serpilip,kareler şeklinde kesilir,kızgın fırında üstü kızarana dek pişirilir.
AFİYET OLSUN :-)
! NOT: Ben böreği davul fırında pişiriyorum ve dolayısıyla bu tepsiye göre malzememi kullanıyorum.Sizin kullandığınız tepsi nasılsa ona göre malzemenizi ayarlayabilirsiniz.
1 yorum:
Canım arkadaşım siten hayırlı olsun.Benim en sevdiğim,en güzel senin yaptığın börek.Mmmmm...Ellerine sağlık.
Yorum Gönder