15 Ekim 2007 Pazartesi


SAKIZLI MUHALLEBİ
MALZEMELER:
1kg.süt
10 çorba kaşık şeker
2 dolu yemek kaşığı vanilyalı pirinç unu
1 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı su
1 paket damla sakızı
YAPILIŞI:
Bir kapta su, pirinç unu, nişasta eritilir.Bir tencereye süt ve sakız konulup, kaynatılmaya başlanır. Süt kaynamaya başlar başlamaz nişastalı karışım yavaş yavaş ilave edilir.Ardından şekerin hepsi eklenirSürekli karıştırılarak dibinin tutması engellenir.Büyük kabarcıklar oluşunca altı kısılıp, bir taşım daha kaynatılır.Boza kıvamında olunca altı kapatılır. Mikserle soğutulur.Kaselere konulup, dışarıda soğumaya bırakılır.Soğuyunca dolaba konulur. Servis yapılacağı zaman dileğe göre hindistan cevizi veya tarçın ile süslenir. AFİYET OLSUUUUN:-)

Hiç yorum yok: