19 Temmuz 2011 Salı

PANCAR KAVURMASI

MALZEMELER :
1 bağ kırmızı pancar
1 büyük doğranmış soğan

3 diş ezilmiş sarımsak
1 büyük domates
tuz karabiber
sıvıyağ

YAPILIŞI:
Pancarların yapraklı saplarıyla köklerini birbirinden ayırın. Yaprakları doğradıktan sonra sap kısınlarının sert olan dış kabuklarını sıyırın ve onları da doğrayıp hepsini yıkayın.Tencereye
soğanı ve sıvıyağı koyup kavurun.Sarımsağı ekleyin.Domatesleri ilave edip suyunu çektikten sonra pancarları koyun ve kavurun.Servis ederken ortasına sarımsaklı yoğurt koyun.

2 yorum:

Gelibolu17 dedi ki...

ellerine sağlık canım ben hiç yemedim pancar ama eminim güzel bişeydir :)sevgiler....

Yemek Aşığı Kybele dedi ki...

Kesinlikle denemelisin canım.Ben bayılırım.Hele hele de o toprak kokusuna...