1 paket katı yağ
1 bardak yoğurt
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üstüne sürülecek)
6-7 su bardağı elenmiş un
1 paket kabartma tozu
çörekotu veya susam (üstüne serpmek için)
İÇİ: Bir miktar peynir
YAPILIŞI :
Tüm malzeme bir derin kapta yoğurun. Yoğurma işlemini biraz fazla yapın.O zaman poğaçalar çok daha fazla kabarıyorlar. Elinizde hafif bastırın ve içine peynir koyup kapatın. Unlanmış veya hafif yağlanmış tepsiye dizin. Üstüne yumurta sarılarını sürüp susam (benim tercihimdi, çörekotu da olabilir) serpin ve 170 derece fırtında üstleri güzel kızarıncaya dek pişirin ve ılınınca tepsiden alın.Afiyet olsun efendim :-)
1 yorum:
Yorum Gönder