Tam buğday unu ile yaptığım ilk kekim.Önceden kepekli undan kek yapmıştım,ama tam buğday unundan denememiştim.Lezzet olarak çok beğendim.Beyaz una göre daha sağlıklı ve doyurucu.En fazla 2 dilim diyeyebiliyorsunuz.Tarif değişmiyor zaten.Malzemeler oda sıcaklığında olmalı. Klasik kek tarifim:
3yumurta
1,5-2 bardak şeker (Yumurta ile şekeri iyice çırpın)
1 bardak yoğurt
1 bardaktan az sıvıyağ
3 bardak un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğunun rendesi
Tüm malzemeler çırpılır yağlanmış kalıba dökülür önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 45 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder