25 Ekim 2010 Pazartesi

TAM BUĞDAY UNLU KEK

Tam buğday unu ile yaptığım ilk kekim.Önceden kepekli undan kek yapmıştım,ama tam buğday unundan denememiştim.Lezzet olarak çok beğendim.Beyaz una göre daha sağlıklı ve doyurucu.En fazla 2 dilim diyeyebiliyorsunuz.Tarif değişmiyor zaten.Malzemeler oda sıcaklığında olmalı. Klasik kek tarifim:

3yumurta
1,5-2 bardak şeker (Yumurta ile şekeri iyice çırpın)
1 bardak yoğurt
1 bardaktan az sıvıyağ

3 bardak un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğunun rendesi
Tüm malzemeler çırpılır yağlanmış kalıba dökülür önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 45 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok: