13 Ekim 2010 Çarşamba

LOR KÖFTESİ



MALZEMELER: 1 kg. lor
1-2 adet kuru soğan(Küçük doğranmış)
1\2 demet dereotu
(ince kıyılmış)
1\2 demet ince kıyılmış maydanoz
1\2 ekmek içi (ufalanmış)
karabiber

tuz
1 adet yumurta(çırpılmış)
galeta unu
kızartmak için sıvıyağ

YAPILIŞI: Soğanları sıvıyağda iyice soteleyin ve soğutun.Sonra da diğer malzemelerle birlikte yoğurun.Köfte şekline getirin.Yağı kızdırın.Köfteleri önce yumurtaya sonra da galeta ununa bulayıp kızartın.Kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa çıkarın yağını aldırınca hemen sıcak sıcak servis yapın.

NOT 1 :Bu tarif sayın Tuncer Kurtiz'e aittir.Ancak ben tarifi biraz değiştirdim:İçine dereotu,maydanoz,soğan koydum.Kendisine saygılar...
NOT 2 : Lor tuzsuz olur genellikle siz damak tadınıza göre tuz ekleyin.

Hiç yorum yok: