1 Haziran 2010 Salı

TÜRLÜ TÜRLÜ TÜRKİYEM

MALZEMELER:
2 adet patlıcan(soyup tuzlu suda bekletin,acısını alın ve küp doğrayın)
2 adet kabak(kabuklarını iyice yıkayın ve kabuklarını soymadan küp doğrayın)
2 adet patates (küp doğrayın)
2 adet büyük soğan( iri iri doğrayın)
4-5 adet domates (küp doğrayın)
6-7 diş sarımsak (bir kaba ezin ve zeytinyağ ile karıştırın)
zeytinyağ (yarım su bardağı)
kekik
nane
karabiber
pulbiber
tuz

YAPILIŞI:
Tüm sebzeleri fırın tepsisine ( veya büyük bir borcama) dökün ve bir kapta zeytinyağ, sarımsak ile baharatları çırpın.İyice özlenince sebzelerin üzerine dökün ve iyice karıştırın.Tüm sebzeler bu yağlı sosu çeksin.5 dakika bekleyin.Tepsinin üstünü folyo ile kapatın. Sebzeler suyunu salınca ve pişmeye başlayınca 30 dakika bu halde kızdırılmış fırında 180 derecede pişirin. Sonra folyoyu alın ve sebzeler yumuşayıncaya dek pişirin.

Çok sevdiğim bir büyüğüm (Amerika'da yaşıyor kendisi) bana şöyle demişti: "Sizler bu ülkede yaşıyorsunuz ve pek çok nimetin kıymetini bilmeden ömür tüketiyorsunuz.Çocukluğa varan sıkı bir dostun varlığı,komşuluk ilişkileri, markette ortak alınan bir ürün üzerine iki çift laf edebilme ayrıcalığı...Ve yediğiniz lezzetli meyveleeeer, sebzeleeeer!!!! Türlü türlü canım Türkiyem!" Yaz gelip de ben bu türlüyü yaparken hatırladım sevgili Behin Teyzeciğimi.O yüzden adını bu şekil yazdım türlümün :-) Kendisi eşiyle burada ve ben ikisi ile tekrar ve Civanım ile görüşmek hasret gidermek istiyorum tekrar.


4 yorum:

Serdar Doğan dedi ki...

Fotoğraftaki türlüyü tadan şanslı azınlıktanım:)) Viva la comida!

nrhnmrl dedi ki...

Türlü çok lezzetli görünüyor Serdarda beğendiğine göre güzel olmuş demek ki
ellerine sağlık sibelcim bu arada bebek hayırlı uğurlu olsun allah analı babalı büyütsün bana yorum bırakmışsın sevgiler yine beklerim

mintinin dünyası dedi ki...

HOBİDÜNYAM YEMEK ETKİNLİĞİNİN 5.Sİ OLAN SAHUR LEZZETLERİ ETKİNLİĞİNDE BİRBİRİNDEN GÜZEL LEZZETLER MİNTİNİNMUTFAĞINDA YAYINLANMAYA BAŞLADI...TARİFLERİNİZİ BEKLİYORUM...
Hobidünyam woman forum adına;
http://edacroche.blogspot.com/
http://papatya68.blogspot.com/
tarafından hazırlanmış olan; hobidünyam yemek etkinliğinin "5."si olan" sahur lezzetleri" etkinliğinin ev sahibeliğini,
20 AĞUSTOS 2010 - 5 EYLÜL 2010
tarihleri arasında mintininmutfagi.blogspot.com adresimde mintinin mutfağı olarak ben yapıyorum ve muhteşem lezzetlerinizle sizleri,kendi mutfağımda ağırlamak istiyorum.

***yapmanız gereken şey dilediğiniz çeşitte lezzetler hazırlayıp,kendi bloğunuzda yayınlamak ve benim bloğuma yorum bırakarak haber vermek olacak.hazır olduğunu bildirdiğiniz tariflerinizi,ben bloğunuza gelip kopyalayıp kendi bloğuma ekleyerek linkinizle birlikte yayınlayacağım.hadi herkes mübarek ayın güzelliğiyle,sahurunda hazırladığı şık tarifleri bana bildirsin.
Bu davetiyeyi ulaştırabildiğim,ulaştıramadığım herkes etkinliğimize davetlidir.davetiyeyi ulaştıramadığım aradaşlarım lütfen şimdiden kusuruma bakmasınlar...

Not: blog sahibi olmayanlar da bu etkinliğe katılabilirler.hazırladığınız sahur tariflerini,resmiyle birlikte isminizi de yazarak (pepito_life@hotmail.com) adresime yollayın,ben de yayınlayayım:)

NOT:hobidünyam etkinliklerine ev sahibeliği yapmak isteyenler
http://papatya68.blogspot.com/
adresine başvurabilirler

mintinin dünyası dedi ki...

sevgili arkadaşım enfes bir görüntü.ellerine emeklerine sağlık.sevgilewr canım...