25 Nisan 2010 Pazar

YOĞURTLU BAKLA ÇORBASI

MALZEMELER:
100gr. bakla( küçük kıyılmış)
1 soğan (ince kıyılmış)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
5 dolu kaşık yoğurt
3 silme kaşık un
1 lt. sıcak su
3-4 dal dereotu (ince kıyılmış)
tuz
karabiber
toz kırmızı biber
4 yemek kaşığısıvıyağ
4 yemek kaşığı zeytinyağ

YAPILIŞI:
Soğanları ve sarımsakları sıvıyağda soteleyin.Baklaları ekleyin ve biraz tencerede çevirin.Suyu ekleyin.Derin bir kapta un ile yoğurdu iyice topaklanmadan çırpın.Baklalar pişince yoğurtlu karışıma baklalı sudan azar azar ekleyip karıştırın ve çorbaya yavaş yavaş ekleyin.Tuz ve karabiber ekleyip koyulaşana dek karıştırarak pişirin.koyulaşıp özlenince çorbayı kapatın.Servis öncesi tabağa önce derreotu sonra çorbayı koyun.Zeytinyağa kırmızı biber ekleyip kızdırın ve servis yaparken çorbanın üstüne dökün.İsteğe bağlı sirke ile içilebilir.

Hiç yorum yok: