8 Nisan 2009 Çarşamba

PATATESLİ MANTAR

İş başa düşünce bulana, sıkıla,bunala yemek yaptım.Çünkü kayınvalidem Tekirdağ'a gitti.Diğer torununu çok özledi(sevgili DOĞASU) ve 15 gün kadar burada değil.Yemek yapma işi de bana kaldı.Sevgili eşim bana "Ben işten gelince yaparım,sen kendini üzme sakın!" dedi ancak ben ona da kıyamıyorum.İşte yorul,yetmedi gel yemek yap.İnsan bazen çaresizliğe düştüğünde sanki çözüm konusunda daha maharetli oluyor.Bu dönemde soğan doğramak ve yağda sotelemek zor olduğu için,ben de soğanları doğrayıcıda doğradım.Fakat soğanlar sanki daha bir sertleşti ve yumuşaklığını kaybetti.Yemekte hırt hırt olacak.Midem iyice bulanacak bu durumda.Ne yapsam diye düşünürken, el blendırında soğanları ezdirdim.Sonra işleme devam ettim ve fena da olmadı.Üstelik yiyebildim de.

MALZEMELER:

1 paket ayıklanıp, doğranmış mantar

1 adet soğan

4 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı salça

4 küçük küp doğranmış patates

YAPILIŞI:

Soğanlar yağda sotelenir.Salça konur ve kokusu gidene kadar kavrulur.Sarımsaklar ezilip ilave edilir.Mantarlar eklenir ve ardından patatesler konup orta ateşte pişirilir.Suyunu çekerse azar azar sıcak su eklenebilir.

Hiç yorum yok: