11 Mart 2009 Çarşamba

TEPSİDE SARDALYA

MALZEMELER:
2.5 kg.sardalya(biz kalabalık olduğumuz için 2,5kg. dan yaptık)
3-4 adet iri doğranmışve yağda kavrulmuş kurusoğan
1 adet ince dilimlenmiş limon
sıvıyağ
tuz
karabiber
kekik

Ve huzurlarınızdaaaaa!..
Sadece 5-7 dakikada pişiyor.

Küçük parçalar halinde limonlar dilimlenir ve ocakta üstü kapalı pişirilir.

Üzerine sotelenen soğanlar,tuz,karabiber ve kekik ilave edilir.

Balıkları ayıklayıp, tepsiye sırt sırta dizin.

8 yorum:

Serdar Doğan dedi ki...

Üstelik de ben olmadan yapmışsınız. Vizdansızlaaaar...

Yemek Aşığı Kybele dedi ki...

Goncacığım,inan yerken hep senin ismini söyledim.Ve yediğim her bir lokmamın yarısı senindi.

Adsız dedi ki...

Balığı bu şekilde pişirmemiştim, farklı bir balık yemeği olmuş. Enfes bir görüntü, eline sağlık canım.

Yemek Aşığı Kybele dedi ki...

Sevgili Arminacığım,burada pişirdiğim balıklardan daha lezzetli geldi bana.Artık Gelibolu balığı olduğundan mı, üç hanım birlikte yaptık ondan mı, yosa kalabalık bir sofranın verdiği tattan mı,bilemiyorum?

pelince dedi ki...

Enfes olmuş,sabırla dizilmiş vallahi bravo..Ellerinize sağlık....
Sevgiler..

Güzel bir hafta sonu diliyorum...

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

güzel bir emek,
güzel bir yemek..
ellerinize sağlık
sevgiler..

zehra dedi ki...

oncelikle ellerinize saglik cok guzel gorunuyor eminim tadida oyledir
________
sayfama biraktiginiz guzel ve samimi yorumunuz icin cok tesekkur ederim sizinde bebeginiz hayirli ugurlu olsun rabbim saglikla sihatla kavusmanizi nasib etsin
-amin-

gelibolu17 dedi ki...

sardalya nefis görünüyor.ellerinize sağlık sevgiler.
beni arkadaş listenize tabikide ekleyebilirsiniz.memnun olurum.selamlar