5 Şubat 2009 Perşembe

DOMATESLİ OMLET

MALZEMELER:
4 yemek kaşığı yazlık domates(domatesleri yazın rendeleyip, suyunu çekene dek pişirdim ve sıcakken kavanozlara doldurmuştum)
4 yumurta
acılı pulbiber
karabiber
tuz
1 yemek kaşığı tereyağ

YAPILIŞI:
Yumurtaları derin bir kaba kırın ve iyice çırpın.Tereyağı tavada eritin.Domatesleri içine atın.Tavayı sallayın ve domateslerin eşit miktarda yayılmasını sağlayın.Üzerine çırpılmış yumurtayı dökün. Üzerine tuz, karabiber ve pulbiberi serpin ve ocağın altını iyice kısın.Her tarafı pişince servis yapın.Servis yaparken omleti tavada dörde bölün ve omletin bir üst kısmını, bir alt kısmını tabağa koyun.Böylece görüntüsü daha hoş oluyor.

Hiç yorum yok: