17 Aralık 2008 Çarşamba

TUZLU SARDALYA

Bu güzel balıkların yağını süzün, yağdan az miktarda bırakın.Tabağa dizin ve üstünü kaplayacak kadar sirke koyun.En az 1 gece dolapta bekletin ve afiyetle yiyin.
NOT:Özellikle meze olarak tüketilen bir yiyecektir.
Kapağı açtığınızda bu muhteşem görüntü ile karşılaşırsınız .

Gelibolu'nun meşhur tuzlu sardalyası.Hatta yazları adına festival bile yapılır.Bu marka dünya çapında pek çok yarışmada ödül ve birincilikler almıştır.Üstündeki işaretler aldığı ödüllerdir.Marketlerde gördüğünüz "SARIKIZ"; "ÂLÂEDDİN" ve "SELÂHADDİN" marka tuzlu balıkların hepsi Gelibolu menşelidir.Yolunuz düşerse mutlaka alın ve deneyin. Vazgeçemeyeceksiniz ;-)


Hiç yorum yok: