26 Aralık 2008 Cuma

KADAYIFLI SÜTLÜ TATLI

MALZEMELER:
300gr. tel kadayıf (teflonda yağsız sürekli karıştırarak kızartın ve sonra borcama ufalayın)
1 lt.süt
8 kaşık toz şeker
3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 paket krem şanti
1 paket vanilya

YAPILIŞI:
Bir derin kapta nişasta,un ve şekeri karıştırın.Sütü tencereye alın ve telle sürekli karıştırıp, şekerli karışımı yavaş yavaş ilave edin.Muhallebi kıvamından biraz koyu oluyor.Büyük kabarcıklar çıkarınca vanilyayı ilave edin.En son hızlı karıştırarak krem şantiyi ekleyin ve çırpa çırpa soğutun.Kadayıfların üstüne eşit kalınlıkta dökün.Ancak muhallebi soğumuş olsun.İyice soğuduğu zaman dolaba koyun.1 gece bekletin ve ertesi gün afiyetle yiyin.Kızarmış kadayıfla muhteşem bir tat oluşturuyor.














Hiç yorum yok: