6 Ekim 2008 Pazartesi

TAVUKLU PATLICAN KULE

MALZEMELER:
1kg. yuvarlak doğranmış bostan patlıcan
2 adet küp doğranmış etli kırmızı biber
3 adet ince kıyılmış soğan
6 diş ezilmiş sarımsak

2 adet kabukları soyulup küp doğranmış domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
sıvıyağ
1 bardak ılık su
1/2 kg. sotelik doğranmış tavuk eti(hindi eti de olabilir)

YAPILIŞI:
Patlıcanlar alacalı soyulup, tuzlu ılık suda acısı çıksın diye bekletilir.
Sıvıyağa soğan,sarımsak, kırmızı biberler konulur, sotelenir.Salça ilave edilip, kokusu gidene dek kavrulur.Etler eklenir, iyice kavrulur.Pişen etli malzeme bir kaba alınır.Tencereye yuvarlak doğranmış patlıcanlar dizilir.Üstüne etli malzeme konur.Yine patlıcanlar dizilir.Tekrar malzeme eklenir.Üstüne ılık su dökülür ve pişirilir.Pişen yemek bozulmadan tabağa konur.

NOT: Bu yemeği bayramdan 15 gün önce gittiğim baba evinde(Gelibolu'da) yaptım.Elbette Gelibolu'da herşey tazecik olduğu için yemeğin tadı da müthiş oldu.

Hiç yorum yok: