6 Ekim 2008 Pazartesi

BÖRÜLCE SALLAMA



MALZEMELER:
1 kg. taze börülce
5-6 diş ezilmiş sarımsak
2-3 yemek kaşığı sirke
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
karabiber
3 yemek kaşığı su
YAPILIŞI:
Börülceleri önce yıkayın,sonra ayıklayın.Çatala gelecek şekilde kırın ve düdüklü tencereye koyun.Üstüne 3 yemek kaşığı su koyup,pişirin.Pişen börülceleri bir kaba alın ve soğutun.Zeytinyağı, sirkeyi,sarımsağı,tuz ile karabiberi çırpın.Börülcenin üstüne dökün,iyice karıştırın.1 gece bekletin.Soğuk servis yapın.
Bu da Gelibolu'nun taze ürünlerinden yapılmıştır.

NOT: Börülce satın alırken dikkat etmeniz gereke şey, tanelerinin şişkin olmaması.Taneleri belirgin olan börülce kartlamış demektir.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Her iki tarifinde nefis görünüyor. Özellikle tavuklu patlıcan kule tam bizimkilerin sevecekleri bir yemek olmuş. Ellerine sağlık.